“Öğrenmeye Değer” projesi; ilkokullarda öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri ve velileri renk, mekân kullanımı, ısı ve ışık unsurları hakkında bilgilendirerek; yaşam alanlarında yapılacak değişimlerin çocuklarda başarıyı artırıcı etmenler olarak algılatılmasını ve estetik değerler hakkında farkındalık sahibi olmalarını sağlamayı amaçlamıştır.
İnşaat Boyacısı Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi ustalarımıza Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi‘nin hazırladığı içerik ile “Ustalığa Değer” eğitimleri verilmiştir. Mesleğine özen gösteren ve ustalığını belgelemiş olan ustalarımıza MSGSÜ akademisyenleri tarafından katma değerli bir eğitim verilerek mesleki itibarlarının arttırılması hedeflenmiştir.
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle bilimsel bir bakış açısı ile "okul boyama ve boya kullanımı standartları" kılavuzu hazırlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm ilkokullara yönelik hazırlanan bu kılavuza uygun olarak akademik eğitime katılmış ustalar tarafından örnek okul boyama uygulamaları gerçekleştirilmiştir.
“Ustalığa Değer” projesinin Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belgelendirilmiş birikimli ve deneyimli ustaların mesleki hayatlarına ivme katmak, bunun yanı sıra mesleğe yeni katılmış genç ustaların kendi sektörlerindeki gerekli eğitimleri almalarını teşvik etmek için hayata geçirilmesi amaçlanmıştır.
Proje kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından hazırlanan eğitim içerikleri ile boya ustalarına; mekan kompozisyonu yapabilme, mekanda renk ve ışık kullanımı ile ilgili teknik bilgilerin verilmesi, iletişim desteği ile iş alma olanaklarının geliştirilerek boyacılık mesleğinin itibarının artırılmasına yönelik eğitimler düzenlenmiştir.
Ustalığa Değer projesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü ve MSGSÜ Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğinde yürütülmüştür.
2016 ve 2017 yıllarında; MYK belgesi sahibi, belirlenen 13 farklı ilde, 416 boya ustasına eğitimler verilmiştir. Ustalığa Değer eğitimlerine MYK belgesine sahip olan tüm boya ustaları katılabilmektedir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ile boya ustalarına yönelik olarak düzenlenmiş renk, mekân düzenleme, ısı ve aydınlatma unsurlarının yanı sıra iletişim becerilerini geliştirmek üzere dört modülden oluşan 45’er dakikalık eğitim içerikleri hazırlanmıştır.
Eğitime katılan ustalara Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından katılım ve başarı sertifikaları verilmiştir.
• Eğitimler kapsamında ustalığın/uzmanlığın geliştirilmesi ve yetki kazandırılmasına olanak sağlanması,
• Ustalara meslekleri ve mesleklerinin geliştirilmesi konusunda vizyon katılması,
• Daha önce mesleki eğitim almamış ustaların ve/veya mesleğe yeni giren ustaların mesleki teknik eğitimlere katılımının teşvik edilmesi,
• Eğitimler sayesinde kazandıkları yetkinliklerle ustaların ekonomik hayatlarında artı değer yaratmaya katkıda bulunulması,
• Ustaların mesleklerinin önemini, yaşam ortamlarının vazgeçilmez bir unsuru olarak tanımlanması,
• Ustaların mesleklerine karşı motivasyonlarının artmasına katkıda bulunulması hedeflenen çıktı ve sonuçlardır.
info@dyo.com.tr